Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

stoel.01

Stoel .01 bestaat uit een licht stalen frame dat onder het zitvlak kruist. Zowel het zitvlak als de rug van de stoel bestaan uit een dunne stalen plaat waarop een stuk tuigleer of een houten triplex is bevestigd. De combinatie van staal en leer of hout bepaalt de identiteit en het comfort van de stoel. Beide materialen worden aangewend voor hun respectievelijke kenmerken; het staal voor zijn structurele werking, het leer of hout voor de ergonomie en de warmte van het meubel. Het zitvlak wordt op de vier punten ondersteund waardoor het vlak de vrijheid krijgt te buigen onder belasting van de gebruiker. Ook de rug buigt mee en vangt de contouren van de rug op. De stalen onderkant van het zitvlak en de achterkant van de rug wordt geschilderd of vernist.

Serie 1 bestaat uit 20 stoelen, met leer gelijmd op stalen vlakken in 4 varianten: 5 gele, 5 witte, 5 blauwe en 5 vlakken in opgeschuurd staal. Het frame werd zwart vernist. (volledig uitverkocht)

Serie 2 bestaat uit 20 stoelen, met leer gelijmd op stalen vlakken in 4 varianten: 5 gele, 5 witte, 5 blauwe en 5 vlakken in opgeschuurd staal. Het frame werd zwart gepoedercoat. (volledig uitverkocht)

Serie 3 bestaat uit 20 stoelen, met leer gelijmd op stalen vlakken in 4 varianten: 5 groene, 5 blauwe, 5 rode en 5 vlakken in opgeschuurd inox. Het frame werd zwart gepoedercoat. (volledig uitverkocht)

Serie 4 bestaat uit 20 stoelen, met leer gelijmd op stalen vlakken in 4 varianten: 5 oxiderode, 5 grijsblauwe, 5 lichtgrijse en 5 vlakken in opgeschuurd inox. Het frame werd zwart gepoedercoat. 

Serie 5 bestaat uit 20 stoelen, met notelaar hout gelijmd op stalen vlakken in 4 varianten: 5 saffraangeel, 5 grijsblauwe, 5 dennengroene en 5 vlakken in opgeschuurd inox. Het frame werd zwart gepoedercoat.

Met respect voor idee en materie, is het essentieel dat deze objecten met de hand gemaakt worden door de ontwerpers en makers en genummerd zijn.